Diskuse - náhradní sladidla

Chtěla bych vás požádat o Vaše názory a zkušenosti ohledně tzv. náhradních sladidel. Používáte je, jaká? Co si myslíte o nabídce na našem trhu? A jako návnadu pro ty, kterým už to vrtalo v hlavě - zajímáte se o energetickou hodnotu sladidel? Myslíte, že je vhodné používat fruktózu?

Chystám  se napsat na tento web článek o svém bádání na tomto poli. Jen nakousnu... Léta jsme doma nahrazovali cukr sorbitem, až teprve nedávno, po letech, mne napadlo prohlédnout si tabulku s výživovými hodnotami na obalu... Následkem šoku jsem rozjela průzkum, o jehož výsledcích Vás budu co nejdříve informovat.

Diskusní téma: Sladidla

dotzník

Petra Horáčková | 29.03.2015

Dobrý den jsem studentka 3 ročníku Fakulty zdravotních studií v Ústí nad Labem, chtěla bych Vás poprosit o vyplnění dotazníku k bakalářské práci https://www.survio.com/survey/d/H4V7F6T8B9B2K2Y4I prosím jen diabetičky Děkuji za Váš čas

Sladidla

Karel | 20.07.2014

Vůbec se zde nepíše o stévii,přirozeném rostlinném
sladidle bez vedlejších účinků.Dlouhodobé užívání
také snižuje vysoký tlak.

Sladidla

Katka | 12.07.2012

Dost obsáhlý článek o sladidlech a jejich výhodách/nevýhodách najdete tady: https://galenus.cz/aditiva-sladidla-dotazy.php

Re: Sladidla

Věra | 22.07.2012

Děkuji za upozornění, je to opravdu velmi zajímavý a obsáhlý zdroj informací.

Chemie

Jaroš | 30.06.2011

Snažím se vyhýbat těm chemickým blafům plným éček, tak jsem používal fruktózu. Pak jsem se divil, že mám vysokou glykemii a teď už vím, že je to skoro jak normální cukr. Tak se snažím radši vůbec nesladit.

Přidat nový příspěvek

Kontakt

Věra Hýžová

Může Vás zajímat:

 Písnička: Sweet about...

Otázky a odpovědi

Jsou pro diabetika vhodné tzv. DIA nebo LIGHT výrobky?

DIA nebo LIGHT výrobky rozumíme potraviny, které neobsahují tzv. přidaný cukr (pozor, v některých případech jsou slovem LIGHT označeny výrobky se sníženým obsahem tuku, ale cukr obsahují).